آدرس : قم، بلوار شهید صدوقی

مجتمع تجاری امین، واحد 4034

تلفن شرکت: 47626785 021

شنبه تا پنج شنبه

شرکت آرسیان

کارخانه‌ های کود فناوری فرآیند اسید سولفوریک سوزاندن گوگرد MECS

فهرست مطالب

در سر تاسر جهان، کشاورزان از کودهایی با سه ماده مغذی اصلی برای بهبود کیفیت و عملکرد محصولات میوه و سبزیجات استفاده می کنند: نیتروژن، فسفر و پتاسیم. برخی از کودها، مانند کودهای دو جزئی مونوآمونیوم فسفات MAP و دی آمونیوم فسفات DAP، ابزار مؤثری برای رساندن نیتروژن و فسفر به خاک به کشاورزان ارائه می دهند. اسید سولفوریک به عنوان اولین مرحله کلیدی در تولید هر دو MAP و DAP استفاده می شود، پس از آن با سنگ فسفات مخلوط می شود تا اسید فسفریک تولید شود. و از آنجایی که فرآیند تولید اسید فسفریک انرژی مصرف می کند، یک کارخانه اسید سولفوریک در محل یک تولید کننده خالص انرژی بخش مهمی از فرآیند تولید کود است.

اسید سولفوریک گوگرد سوز

تجارت اسید سولفوریک کمک به صنعت کود

Elessent Clean Technologies طیف وسیعی از محصولات و خدمات طراحی شده برای کمک به صنعت کود در بهبود کنترل انتشار ایجاد کرده است. اینها عبارتند از Brink® Mist Eliminators ، MECS® Catalyst و DynaWave® تکنولوژی تمیز کردن گاز مرطوب، علاوه بر این، برای نزدیک به 30 سال، فناوری فرآیند سولفوریک سوزاندن گوگرد MECS® به شرکت‌های کود کمک کرده است تا انرژی را تولید و بازیابی کنند و در عین حال کنترل دقیقی بر روی آن داشته باشند.
امروزه، صنعت کود باید بین نیاز مستمر به کاهش هزینه های سرمایه و در عین حال به حداکثر رساندن بازیافت انرژی و به حداقل رساندن انتشار SO2 تعادل برقرار کند. به همین دلیل، ما چندین پیکربندی را برای کارخانه‌های سوزاندن گوگرد مهندسی کرده ‌ایم که می ‌توان آن‌ها را متناسب با مشخصات هزینه ابزار منحصر به فرد هر تولید کننده کود سفارشی کرد.
در عین حال، فناوری MECS® را می توان برای تولید مؤثر و ایمن مشتقات اسید سولفوریک، مانند چندین درجه اولئوم و SO2 و SO3 در فازهای گازی و مایع استفاده کرد. و مدل صدور مجوز ما برای ارائه حداکثر انعطاف پذیری به کاربران نهایی برای کاهش هزینه سرمایه از طریق انتخاب پیمانکار EPC توسعه یافته است.

بازیابی انرژی با MECS ® Heat Recovery System HRS


بازیابی انرژی همچنان یک محرک مهم در اقتصاد پروژه است. تولید کنندگان کود با چالش مستمر متعادل کردن نیازهای انرژی کلی سایت، به ویژه در تأسیسات بزرگ با خطوط تولید اسید سولفوریک متعدد، با ملاحظات هزینه مواجه هستند. بیش از سی سال پیش، این چالش‌ها شرکت ما را بر آن داشت تا بر اساس نوآوری‌های علم مواد، به دنبال بهبودهای گام ‌به ‌گام در بازیابی انرژی باشد.
با 90 مرجع در سراسر جهان و نزدیک به سی (30) سال عملکرد ثابت شده، ما پیشرو در جهان در فناوری HRS TM سیستم بازیابی گرما برای کارخانه های اسید سولفوریک هستیم. با دهه‌ها تخصص و پیکربندی سیستم‌های متعدد، می ‌توانیم طراحی HRS™ را با نیازهای خاص کارخانه‌های کود دهی تطبیق دهیم. MECS® HRS™ را می توان برای تولید بخار کم 4 بارگ و تا 10 بارگ طراحی کرد. همچنین می ‌توان پیکربندی نیروگاه را برای گرم کردن HRS™ به عنوان بخشی از یک استراتژی کلی برای به حداکثر رساندن تولید برق سفارشی کرد.
ما همچنین سیستم‌های HRS™ طراحی شده با فناوری تزریق بخار MECS® را ارائه می‌ کنیم، یک ارتقاء انرژی هیجان ‌انگیز که در 62 مورد از 90 کارخانه اسید سولفوریک سوزاننده گوگرد که برای تولید کنندگان کود در سراسر جهان طراحی کرده ‌ایم گنجانده شده است. تزریق بخار بازیابی انرژی را بهبود می بخشد، خوردگی را به حداقل می رساند و لرزش را در رقیق کننده HRS™ کاهش می دهد.

MAX3 ™ – فناوری نوآورانه اسید سولفوریک

MAX3 ™ - فناوری نوآورانه اسید سولفوریک

پس از سال‌ها جستجو برای راه‌ حل‌های مقرون ‌به ‌صرفه برای کاهش انتشار کارخانه‌های اسید سولفوریک، بسیاری از اعضای صنایع گوگرد و اسید سولفوریک هنوز راه ‌حلی برای سیستمی پیدا نکرده‌اند که با نیازهایشان مطابقت داشته باشد. برای اکثر موارد، هزینه های عملیاتی کم، حداکثر بازیابی انرژی و سطوح آلاینده بهبود یافته همراه با یکپارچگی تجهیزات است. این دقیقا همان چیزی است که فرآیند بسیار کارآمد MECS® MAX3 ™ انجام می دهد.

صنعت اسید فسفریک بزرگترین مصرف کننده اسید سولفوریک در جهان است

صنعت اسید فسفریک بزرگترین مصرف کننده اسید سولفوریک در جهان است. اسید فسفریک از اسید سولفوریک برای تولید کود استفاده می کند، بنابراین صنعت اسید فسفریک بزرگترین مصرف کننده اسید سولفوریک در جهان است.

بازار اسید سولفوریک در جهان

اسید سولفوریک یکی از بزرگترین مواد شیمیایی صنعتی تولید شده در جهان است. تولید کودها، به ویژه کودهای فسفاته از اسید فسفریک فرآیند مرطوب، بازار عمده مصرف نهایی اسید سولفوریک است که بیش از 60 درصد از کل مصرف جهانی را تا سال 2020 تشکیل می دهد. انتظار می رود مصرف اسید سولفوریک برای تولید کود کاهش یابد. تا سال 2025 و شسته شدن فلزات و کاربردهای ترشی فولاد رشد سریع ‌تری دارند. حدود 14 درصد از اسید سولفوریک جهان برای حدود 20 فرآیند شیمیایی استفاده می شود. محرک های اصلی رشد جهانی به ترتیب کاهش استفاده از اسید فسفریک، شستشوی فلزات، سولفات آمونیوم و دی اکسید تیتانیوم است.

ببینید چگونه کارشناسان آرسیان کو می توانند در صنایع خاص کمک کنند

کارشناسان فناوری فرآیند و مهندسی شرکت بازرگانی آرسیان کو با یک شبکه جهانی از سرمایه ‌گذاری‌های مشترک و دارندگان مجوز همکاری می‌ کنند و با شرکت ‌های تدارکات و ساخت‌ و ساز مهندسی و تامین‌ کنندگان همکاری می ‌کنند تا فناوری بی ‌نظیر و راه‌ حل‌های نوآورانه و متناسب را به شما ارائه دهند. برای تکمیل فرآیندها و صلاحیت‌های اسید سولفوریک، ما محصولات تمیزکننده گاز در کلاس جهانی را برای کنترل آلودگی هوا و فناوری‌های فرآیند ارزش افزوده منحصر به فرد برای پالایشگاه‌های نفت، فلزات غیرآهنی و صنایع شیمیایی عرضه می‌ کنیم.

اقتصاد اسید سولفوریک

بیشتر اسید سولفوریک از سوزاندن گوگرد تولید می شود. اسید ذوب غیر ارادی تولید می شود و اقتصاد آن عمدتا توسط بازارهای فلزی هدایت می شود. افزایش بازیافت سولفوریک اسید سولفوریک در کارخانه های ذوب تاثیر قابل توجهی بر صنعت داشته است که منجر به افزایش تجارت اسید سولفوریک شده است. (از آنجایی که تولید کنندگان محصولات جانبی لزوما به بازارهای اسید نزدیک نیستند) و برخی از کارخانه های گوگرد سوز را مجبور به تعطیلی کرد. حدود 4 درصد از تولید جهانی وارد بازارهای تجاری جهانی می شود.
بخشی از تجارت اسید سولفوریک که در نتیجه محدودیت های محیطی رشد کرده است، بخشی است که اسید سولفوریک را بازسازی می کند. مقررات زیست محیطی سختگیرانه، همراه با برآورده کردن خواسته های مشتری و دستیابی به کارایی عملیاتی، منجر به افزایش هزینه های ارتقاء کارخانه در میان تولید کنندگان اسید سولفوریک می شود.
پیش بینی می شود تقاضای جهانی برای اسید سولفوریک طی پنج سال آینده افزایش یابد. چین با بیش از 35 درصد مصرف در سال 2020 بازار اصلی است. پس از آن آمریکای شمالی با حدود 13 درصد قرار دارد. آفریقا، آمریکای لاتین، اروپای شرقی و غربی و خاورمیانه نیز از کاربران عمده آن هستند. انتظار می رود تقاضای کود برای اسید سولفوریک به طور پیوسته در طول دوره پیش بینی افزایش یابد، در حالی که انتظار می رود تقاضا برای استفاده شیمیایی و صنعتی با نرخ های کمی بالاتر رشد کند.

بازار مصرف اسید فسفریک در بخش کود تا سال 2024

این محصول یک اسید معدنی است که از سنگ های فسفاته به دست می آید. این مایع بی رنگ، بی بو، غیر سمی، غیر فرار و کریستالی است. از نظر تولید و مصرف در بین تمام اسیدها بیشترین سهم را دارد و پس از آن اسید سولفوریک قرار دارد. صنعت کود به دلیل کاربرد آن در تولید انواع کودهای فسفاته مانند دیامونیوم هیدروژن فسفات (DAP)، سوپر فسفات تریپل (TSP) ، مونو آمونیوم دی هیدروژن فسفات (MAP) و غیره، عاملی سودآور برای بازار اسید فسفریک است. به منظور افزایش سریع جمعیت جهان، کشاورزان در تلاش برای افزایش عملکرد محصول در واحد سطح هستند. این امر مصرف کود را افزایش می دهد که رشد بازار اسید فسفریک را تسریع می کند. یارانه های کود و کمبود زمین های قابل کشت در اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه رشد بازار را تحریک می کند.

صنایع غذایی و آشامیدنی نیز به دلیل استفاده از محصول در کولا، مربا، پنیر و … برای ارائه طعم تند یا ترش به رشد چشمگیر صنعت محصول کمک خواهد کرد. مانع اولیه رشد بازار محصول، خروج پساب های مختلف از جمله گرد و غبار فلوئور و غیره در حین تولید آن است که باعث آلودگی هوا و آب می شود. یکی دیگر از دلایلی که باعث رشد بازار می شود، افزایش استفاده از بذرهای اصلاح شده ژنتیکی است که استفاده از کودهای شیمیایی را در سال های آینده دشوار می کند.
بسته به نوع فرآیند، بازار به فرآیند مرطوب، فرآیند حرارتی و غیره تقسیم می شود که شامل فرآیند کوره خشک، فرآیند کوره و غیره می شود. در فرآیند مرطوب، اسید فسفریک خام با غلظت حدود 56 درصد تولید می شود که در تولید کود مورد استفاده قرار می گیرد.
از طرفی می توان آن را تا حدود 70 درصد تبخیر کرد تا اسید فسفریک خالص به دست آید که مستقیما به عنوان کود مایع استفاده می شود. محصول تولید شده توسط پردازش حرارتی دارای غلظتی در حدود 85 درصد است که ماهیت بسیار خورنده ای دارد.

اسید معدنی از سنگ های فسفاته

بازار بر اساس گریدها به دو دسته غذایی و فنی تقسیم می شود. گرید اسید فسفریک به عنوان یک افزودنی غذایی در روغن‌های پردازش گیاهی، طعم‌ دهنده‌ها و اسید‌ کننده‌ها در کولاها و نوشیدنی‌ها، تولید شکر، دندان‌پزشکی استفاده می‌ شود، در حالی که اسید فسفریک درجه فنی در نیمه ‌رساناها، پاک‌ کننده‌های خانگی، کودها و غیره استفاده می‌ شود.
بر اساس کاربرد، بازار به فسفات، سایر کودهای شیمیایی (کودهای محلول در آب و غیره)، کاربردهای صنعتی (بازدارنده زنگ، الکترولیت در پیل سوختی اسید فسفریک، دیفیوزر، فلاکس و غیره)، پاک کننده های خانگی (صابون و غیره) ) متنوع است. مواد شیمیایی فسفات شامل دیامونیوم هیدروژن فسفات (DAP)، سوپر فسفات تریپل (TSP)، مونو آمونیوم دی هیدروژن فسفات (MAP) و غیره است. DAP بیشترین میزان مصرف اسید فسفریک را داشت و پس از آن MAP و TSP قرار داشتند. اسید فسفریک به عنوان یک نرم کننده، پیچیده کننده و پخش کننده در صابون ها و مواد شوینده عمل می کند. همچنین در تصفیه فلزات استفاده می شود که باعث کاهش خوردگی و ایجاد عایق و چسبندگی به سطح فلز می شود.
بر این اساس بازار به عنوان کود، دارو، مواد غذایی و آشامیدنی، الکترونیک و سایر اقلام مانند دستگاه های تصفیه آب، مواد شیمیایی کنترل آتش و غیره طبقه بندی می شود. کمبود زمین های زراعی با شهرنشینی سریع استفاده از اسید فسفریک به عنوان طعم دهنده و تنظیم کننده اسیدیته در صنایع غذایی و آشامیدنی نیز بازار را در سال های آینده تحریک خواهد کرد. با کاهش خوردگی لوله ها، رسوب آهک و با کنترل PH آب و مشروبات الکلی قرمز و سیاه نقش حیاتی در تصفیه آب دارد.
آسیا و اقیانوسیه بیشترین رشد را داشته و سهم قابل توجهی از بازار اسید فسفریک در تولید و همچنین مصرف خواهد داشت. گستردگی زمین های قابل کشت در اقتصادهای کشاورزی تقاضا برای کودهای شیمیایی را تشدید می کند که به نوبه خود رشد صنعت زراعی را افزایش می دهد. انتظار می ‌رود چین و هند به دلیل رشد جمعیت در سال‌های آینده پیشرو در تولید اسید فسفریک باشند.
در نتیجه؛
در بازار جهانی و در صنعت، نیاز مبرمی به اسید فسفریک و اسید سولفوریک برای تولید کود و سایر صنایع وجود دارد.

مقالات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *