آدرس : قم، بلوار شهید صدوقی

مجتمع تجاری امین، واحد 4034

تلفن شرکت: 47626785 021

شنبه تا پنج شنبه

شرکت آرسیان

سولفات کلسیم، ویژگی ها و کاربردهای کلسیم سولفات

فهرست مطالب

سولفات کلسیم، ویژگی ها و کاربردهای کلسیم سولفاتسولفات کلسیم خوراک معدنی دیگری است که برای بسیاری از کاربردهای صنعتی و دیگر کاربردها استفاده می شود. فرمول شیمیایی پایه آن CaSO4 است و نمک کلسیم اسید سولفوریک است. ویژگی آن این است که قادر به تشکیل هیدرات یا جذب مولکول های آب است. پس بیایید ببینیم این عامل چگونه و در کجا اعمال می شود.

سولفات

برای خرید اسید سولفوریک فله می توانید وارد سایت آرسیان کو شوید و به صورت عمده سفارش دهید.

همچنین ببینید: کربنات کلسیم، بار معدنی با کاربردهای متعدد

سولفات کلسیم به عنوان یک ماده ساختمانی

یکی از کاربردهای صنعتی اصلی سولفات کلسیم، نقش آن در ساخت و ساز در ساخت گچ است که برای تزئین و پوشش دیوارها و سقف ها استفاده می شود. سولفات کلسیم پودر شده و کلسینه شده در واقع هنگامی که هیدراته می شود، خمیر مدل سازی را تشکیل می دهد، سپس در مدت کوتاهی سخت می شود. به طور مشابه، از آن برای حل مشکلات مربوط به هیدراتاسیون بتن استفاده می شود، بنابراین برای ساخت و سازهای عمرانی و صنعتی و زیرساخت ها اساسی می شود. همچنین زمینه کاربرد خود را در تولیدات هنری پیدا می کند، زیرا گچ را تشکیل می دهد که برای ساخت مجسمه ها استفاده می شود.

سولفات کلسیم، مصارف کشاورزی و غذایی

در کشاورزی، از سولفات کلسیم به عنوان کود اسید سولفوریک استفاده می شود، جایی که به تامین کلسیم برای ریشه گیاهان کمک می کند. و همچنین کاربرد آن با پدیده هایی مانند پوسیدگی ریشه بادام زمینی یا پوسیدگی آپیکال محصولاتی مانند گوجه فرنگی مقابله می کند. همچنین در اصلاح خاک های قلیایی و افزایش ورود هوا و آب به زمین و در کاهش پراکندگی خاک رس که منجر به تشکیل پوسته هایی می شود که با آزاد شدن شاخساره مقابله می کند، کاربرد مفیدی پیدا می کند.

اما در بخش مواد غذایی با نام E516 شناخته می شود و در درمان آرد کاربرد پیدا کرده است و به عنوان منعقد کننده در تولید توفو استفاده می شود که به ویژه در کشورهای آسیایی به عنوان جایگزین گوشت بسیار محبوب است.

بیشتر بخوانید: کاربرد اسید سولفوریک در کشاورزی

سولفات کلسیم در بخش پزشکی

در پزشکی، سولفات کلسیم به عنوان یک ماده کمکی در تولید قرص استفاده می شود، اما مهم تر از همه برای بی حرکت کردن مفاصل به دنبال شکستگی یا دررفتگی استخوان. در حالی که در دندانپزشکی به عنوان پایه ای برای ایجاد قالب های دندانی، پروتزها و ترمیم ها عمل می کند. دامپزشکی نیز از این ماده استفاده می‌کند، که اجازه می‌دهد تا نقایص استخوان را برطرف کند، جایی که به استخوان‌زایی و کلسیفیکاسیون استخوان کمک می‌کند.

تولید انبوه و صادرات سولفات کلسیم

اسید


در نهایت، سولفات کلسیم نیز به عنوان یک جزء برای واکنش های شیمیایی لازم برای به دست آوردن ترکیبات دیگر استفاده می شود: در واکنش با کربنات آمونیوم، سولفات آمونیوم را تشکیل می دهد. به شکل سولفات کلسیم بی آب، هنگامی که با شیل یا بدون چربی مخلوط می شود و مخلوط گرم می شود، تری اکسید گوگرد به صورت گازی آزاد می شود. در نهایت در فرآیند تولید اسید سولفوریک نیز استفاده می شود. سولفات مانند سولفوریم اسید به کشور و شهرهای دیگر نظیر اصفهان، تبریز، تهران، کرمان، یزد و غیره صادرات می شود.

استفاده از اسید سولفوریک صادراتی

اسید سولفوریک صادراتی با تولید سالانه بیش از 150 میلیون تن در جهان، یکی از مهمترین مواد شیمیایی تولید شده در صنعت است. بیشتر آن برای تولید کود کشاورزی و رنگدانه ها استفاده می شود. علاوه بر این، اسید سولفوریک برای سنتزهای آلی فنی بی شماری به عنوان شریک واکنش، کاتالیزور یا کمک واکنش اهمیت زیادی دارد. مواد شوینده مدرن، مواد دارویی، رنگ برای منسوجات و برخی از الیاف شیمیایی بدون “خون شیمی” یا تنها با تلاش بسیار بیشتر قابل تولید نیستند.

خرید اسید سولفوریک دیجی کالا مانند آرسیان کو یکی از بهترین تولیدکنندگان سولفوریک اسید در زمینه بزرگ مواد شیمیایی در جهان است.

اسید سولفوریک 98 درصد با تولید 150 میلیون تن در سال بیشترین ماده شیمیایی در جهان است. اسید سولفوریک را می توان به روش های مختلف استفاده کرد. این محصول کلیدی صنایع شیمیایی است، به طوری که در اواسط قرن بیستم تولید اسید سولفوریک به عنوان مثال. به عنوان یک رقم کلیدی برای درجه صنعتی شدن یک کشور استفاده شد. کاربردهای اصلی اسید سولفوریک عبارتند از:

  • تولید کودهای شیمیایی
  • هضم سنگ معدن
  • تولید سولفات ها
  • تولید سورفکتانت
  • به عنوان یک کاتالیزور یا کمک واکنش برای سنتزهای آلی
  • در باتری ماشین (اسید انباشته کننده)
  • برای اچ کردن نیمه هادی ها

کاربردهای منتخب اسید سولفوریک | تولید کود

در سراسر جهان، اکثریت (50-60٪) برای تولید کودهای شیمیایی استفاده می شود، به عنوان مثال  سولفات آمونیوم یا سوپر فسفات، مخلوطی از فسفات کلسیم اولیه  (CaH2PO4)و سولفات کلسیم.

کود نیتروژن سولفات آمونیوم از واکنش اسید سولفوریک با آمونیاک تولید می شود. سوپر فسفات از مواد معدنی فسفات کلسیم طبیعی ساخته شده است. از آنجایی که این مواد در آب نامحلول هستند، مواد مغذی نمی توانند توسط گیاهان جذب شوند. فسفات ها باید با واکنش با اسید سولفوریک شکسته شوند و به سوپر فسفات محلول تر تبدیل شوند. با این حال، سوپر فسفات دارای این مضرات است که حاوی سولفات کلسیم به عنوان فیبر غیر ضروری است.

واکنش های تولید کود با استفاده از اسید سولفوریک

اسید سولفوریک

هضم سنگ معدن

تقریبا 20 درصد از اسید سولفوریک برای تولید دی اکسید تیتانیوم، یکی از مهم ترین رنگدانه های سفید که در بسیاری از رنگ ها (رنگ دیوار سفید)، پلاستیک ها (پروفیل های پنجره) و لاک ها وجود دارد، استفاده می شود. دی اکسید تیتانیوم عمدتا از ایلمنیت (به طور رسمی) تشکیل شده است  FeTiO3که در اسید سولفوریک غلیظ در دمای 200-170 درجه سانتی گراد حل می شود. هیدرات دی اکسید تیتانیوم که رنگ سفید بسیاری از اشیاء روزمره را ایجاد می کند، سپس در چندین مرحله از محلول استخراج می شود.

سنتزهای آلی

در آلمان، استفاده در شیمی آلی با 40-50٪ غالب است. اسید سولفوریک، در میان چیزهای دیگر، به عنوان ماده اولیه برای سولفوناسیون ، یعنی برای معرفی گروه های اسید سولفونیک استفاده می شود که به ویژه در تولید سورفکتانت ها (مواد شوینده)، رنگ ها و مواد دارویی استفاده می شود.

اثر کاتالیزوری و حذف آب اسید سولفوریک در استریفیکاسیون نیز از کلاس درس شناخته شده است. به طور مشابه، به عنوان یک کاتالیزور اسیدی در برخی از سنتزهای آلی استفاده می شود. اگرچه مصرف کمی نسبتا کم است، اما کاتالیزور اسیدی اثبات شده و ارزان برای سنتز بسیاری از مواد آلی (فنل، استون، استر و بسیاری دیگر) استفاده می شود. به همین دلیل به ویژه، اسید سولفوریک به عنوان “خون شیمی” نیز شناخته می شود.

مقالات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *